Staklene kuglice

SWARCO program kuglica niskog indeksa obuhvaća brojne gradacije i veličine, u skladu i s međunarodnim standardima i specifičnim zahtjevima kupaca. Svi se tipovi staklenih kuglica mogu nabaviti s prevlakama izrađenim “po mjeri” ispitivanim u našem laboratoriju kako bi poboljšali svojstva vezivanja kuglica u pojedinim materijalima oznaka na kolniku. Sveukupna proizvodnja M. SWAROWSKI Gmbh staklenih kuglica sukladna je postupcima upravljanja kvalitetom certificiranim prema ISO 9001:2000. SWARCO staklene kuglice nose oznaku CE.

SWARCOFLEXOvo su staklene kuglice visokog standarda kvalitete u veličinama između 1 i 850 mikrona koje daju dobre retrorefleksivne vrijednosti sa okruglošću >80%. Proizvode se u skladu s nacionalnim i međunarodnim standardima (EN 1423, AASHTO, itd.). SWARCOFLEX kuglice su prikladne za sve vrste materijala oznaka na kolniku kao reflektor koji se nanosi, ubrizgava ili prethodno umiješa.

SWARCOLUX (okuglost >85%) su visokokvalitetne mješavine staklenih kuglica SWARCOFLEX s MEGALUX-BEADS. Ove mješavine, u veličinama između 1 i 1300 mikrona, daju izuzetnu refleksivnost zahvaljuju}i poboljšanim optičkim svojstvima površine kuglica. Zahvaljujući njihovoj izuzetnoj retrorefleksivnosti kuglice SWARCOLUX su osobito pogodne za tehnički zahtjevnije sustave oznaka na kolniku, kao što su strukturirane ili profilirane uzdužne oznake od termoplastike ili hladne plastike.

MEGALUX-BEADS®Različita metoda proizvodnje MEGALUX-BEADS® rezultira modernim proizvodom koji daje maksimalnu retrorefleksiju. Sa svojim kristalno čistim površinama, okruglost >95%, vrlo jednolikom retrorefleksivnošću, manje od 1% zraka i veličinama do 1700 mikrona, MEGALUX-BEADS® su odlični reflektori za sve sustave oznaka na kolniku s izvanrednom vidljivošću u uvijetima vlage i noću. Prevlaka koja doprinosi povezivanju, razvijena za uporabu s raznim sustavima oznaka, osigurava vrlo homogene oznake na kolniku velike izdržljivosti i dugotrajne refleksivnosti.

M. SWAROWSKI Gmbh je uvijek svojim kupcima nudio malo više. Na temelju 4 desetljeća iskustava u tehnologiji staklenih kuglica, možemo sada ponuditi savršen sastav mikrokuglice za pojedine materijale oznaka na kolniku. SWARCO no.1 beads ujedinjuju kvalitetu i gradaciju različitih kuglica, koje mogu biti i različitih indeksa loma. Time je osigurana optimalna vidljivost podjednako u suhim i vlažnim uvjetima.

 


U revolucionarnom proizvodnom procesu, najčišće se sirovine tale u visoko refleksivne materijale i oblikuju u najfinije mikrokuglice skoro 100%-tne okruglosti. U veličinama između 40 i 800 mikrona, ove kuglice visokog indeksa služe kao reflektori u tekstilima, folijama za znakove i visokokvalitetnim oznakama na kolniku.

M. SWAROWSKI Gmbh inovacija otvara nove dimenzije retrorefleksije. Oznake na kolniku od termoplastike ili hladne plastike koje sadrže specijalnu formulaciju plus9spots najsjajniji su izbor koji možete napraviti kako biste povećali sigurnost na cesti noću. S do 2000 mcd/m2/lx, oznake plus9spots su 5 puta svjetlije nego standardne oznake na kolniku visoke kvalitete.