Oznake na kolniku

Također 3M proizvodi pomoćne materijale koji omogućuju efikasnu proizvodnju prometne vertikalne signalizacije kao što su boje za sitotisak, samoljepljive transparentne folije i folije posebnih namjena (antikondenzaijska i antigrafitna).

Kombinacijom ovih proizvoda vozačima je omogućena jasna vidljivost znakova i putokaza u dnevnim i noćnim uvjetima vožnje što im daje dovoljno vremena za ispravnu i pravovremenu reakciju.

3M Materijali za oznake na kolniku

3M Stamark trajne i privremene horizontalne oznake su visoko retroreflektirajuće folije dizajnirane da zadovolje veliku većinu aplikacija na asfaltne i betonske površine. Zone radova su idelana mjesta za uporabu Stamark traka za privremenu regulaciju prometa jer se lako skidaju nakon završenih radova.

Trajni se materijali nalaze i na 3M sustavima za smirivanje prometa („Ležeći policajci“, delineatori i zvučne trake) te na markerima. Postavljanje ovih proizvoda ne zahtjeva posebnu opremu a rezultira povećanom sigurnošću u prometu uz minimalno ometanje samog prometa prilikom postavljanja.


Svi navedeni proizvodi samo su manji dio 3M ponude. Ova rješenja i materijali zadovoljavaju sve zahtjeve suvremenog prometa i usklađeni su s odgovarajućim europskim normama.