Proizvodi

Tvrtka 3M pokriva široki spektar tržišta usmjerenih na sustave sigurnosti prometa kao što su retroreflektirajuće folije za prometne znakove, elementi i materijali namijenjeni oznakama na kolniku, inteligentni transportni sustavi, materijali za označavanje vozila te folije i oprema za proizvodnju registarskih pločica. 3M ima dugu povijest inovacija vezanih uz različite proizvode pa tako i u sustavima sigurnosti u prometu. Ta je povijest počela prije više od 65 godina proizvodnjom prve retroreflektirajuće folije namijenjenoj izradi prometnih znakova. Predanost i neprekidno istraživanje i razvoj rezultirali su novim tehnologijma i proizvodima koji omogućuju povećanje sigurnosti u prometu širom svijeta. Ova strategija kulminirala je nedavnom promocijom nove 3M Diamond Grade Cubed retroreflektirajuće folije kao folije koja zahvaljujući posebnoj mikrokubičnoj strukturi nadilazi svojim osobinama sve do sada poznate materijale.

3M Materijali za prometne znakove

3M proizvodi cijeli spektar visoko kvalitetne i trajne retroreflektirajuće folije namijenjene izradi svih vrsta trajnih i privremenih prometnih znakova:

– Klasa 1 – Engineer Grade
– Klasa 2 – High Intensity i High Intensity Prismatic
– Klasa 3 – Diamond Grade i Diamond Grade Cubed

Također 3M proizvodi pomoćne materijale koji omogućuju efikasnu proizvodnju prometne vertikalne signalizacije kao što su boje za sitotisak, samoljepljive transparentne folije i folije posebnih namjena (antikondenzaijska i antigrafitna).

Kombinacijom ovih proizvoda vozačima je omogućena jasna vidljivost znakova i putokaza u dnevnim i noćnim uvjetima vožnje što im daje dovoljno vremena za ispravnu i pravovremenu reakciju.

3M Materijali za oznake na kolniku

3M Stamark trajne i privremene horizontalne oznake su visoko retroreflektirajuće folije dizajnirane da zadovolje veliku većinu aplikacija na asfaltne i betonske površine. Zone radova su idelana mjesta za uporabu Stamark traka za privremenu regulaciju prometa jer se lako skidaju nakon završenih radova.

Trajni se materijali nalaze i na 3M sustavima za smirivanje prometa („Ležeći policajci“, delineatori i zvučne trake) te na markerima. Postavljanje ovih proizvoda ne zahtjeva posebnu opremu a rezultira povećanom sigurnošću u prometu uz minimalno ometanje samog prometa prilikom postavljanja.

Svi navedeni proizvodi samo su manji dio 3M ponude. Ova rješenja i materijali zadovoljavaju sve zahtjeve suvremenog prometa i usklađeni su s odgovarajućim europskim normama.